Laz Böreği

lazböreğiLAZ BÖREĞİ

Malzemeler: (30 adet börek için)

28 adet  baklavalık yufka
tereyağı

Muhallebisi:
1/2 kg süt
1 yumurta sarısı
2 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
fındık

Şerbeti:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
çeyrek limon suyu

Yapılışı:

1) Süt, şeker ,yumurta sarısı ve unu karıştırarak pişirin. Altını söndürdükten sonra tereyağı ekleyerek mikserle çırpın. Tarçın ve dövülmüş fındık ekleyerek karıştırın.
2) 4 tane baklava yufkasını üst üstte koyun ve uzun kenarından eşit olarak 5 eşit dikdörtgen parçaya ayırın.
3) Her bir dikdörtgen parçanın uçuna muhallebiden koyun ve muska böreği gibi katlayın. Her birine aynı işlemi yapın.
4) Tepsiye dizilen böreklerin her birinin üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar eritilmiş tereyağı dökün ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
5) Şerbet için su ve şekeri kaynatın. İndirmeye yakın limonu sıkıp hemen altını kapatın.
6) Börekler fırından çıktıktan bir 5-6 dakika sonra ılık şerbeti böreklerin üzerine dökün.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s