Kara Lahana

karalahanaKARALAHANA ÇORBASI
Malzemeler:

3 Yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı (misal: Zeytin İskelesi)
2 yemek kaşığı minicik doğranmış kahverengi kuru soğan
2 yemek kaşığı minicik doğranmış kereviz
2 yemek kaşığı minicik doğranmış havuç
Yarım demet minicik doğranmış maydanoz
1 lt. kaynar su
250 gr. karalahana
Hazırladığınız kuru fasulye püresi
1 cup haşlanmış kuru fasulye veya haşlanmış barbunya (veya yarım yarım, ikisi birden)
Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
Ekstra sızma zeytinyağı (misal: Selatin)

Tarif:

1. Orta boy bir tencereye zeytinyağını, kuru soğanı, kerevizi, havucu, maydanozu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 30 dakika pişirin.
2. Sebzelerin üzerine bir litre kaynar suyu ekleyin. Karalahanaları teker teker yıkayın. Saplarını ince ince doğrayın. Yaprak kısımlarını boylamasına ve enlemesine bir veya 2 cm’lik kareler şeklinde kesin. Büyük parçalar bırakırsanız, kaşıktan sarkar ve yemesi zor olur. Doğradığınız karalahanayı da tencereye ekleyin. Hepsi yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
3. Karalahanalar ve diğer sebzeler yumuşayınca, kuru fasulye püresini ve haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Çorba koyulaşana kadar, pişirmeye devam edin. Tuz ve biberini ayarlayın.
4. Hazırladığınız çorbayı, kaseye koyun. Üzerine ekstra sızma zeytinyağı gezdirin. Acılı, ekmek kıtırından serpiştirin. Servis yapın.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s